Zümre No :3
Dersin Adı : Felsefe Grubu
Zümre Başkanı: Mehmet CENGİZ
Toplantı Yeri : Ölğretmenler Odası
Toplantı Tarihi : 15.06.09
Toplantı Saati : 10.00
TOPLANTIYA KATILAN ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ
1
Fatih TÜRKMEN-Okul Müdürü
2
Mehmet CENGİZ-Zümre Başkanı
3
1- ) Açılış ve yoklama;
2- ) 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılındaki 1.Dönem ve 2.Dönem Zümre Tutanaklarında Alınan Kararların Değerlendirilmesi.
3-) 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının Genel Değerlendirilmesi.
—Eğitim-Öğretim:
—Ders Başarı Durumları:
—Devamsızlık:
—Kılık-Kıyafet:
—Disiplin:
—Veli Toplantıları:
4- ) Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavlarında görev alacak öğretmenlerin seçimi.
5- ) Ders Kesim Raporlarının doldurulması.
6- ) Dilek ve Temenniler
7- ) Kapanış.
1-AÇILIŞ VE YOKLAMA
Okulumuz Felsefe Grubu Dersleri zümre toplantısı, 12.06.2009 tarihinde saat 10:00 da okul müdürü Fatih TÜRKMEN’nun ‘yeni eğitim ve öğretim yılının okulumuza ve ülkemize başarılı geçirilmesi temennisi’ ile açıldı. Yapılan yoklamada bütün zümre öğretmeni Mehmet CENGİZ toplantıda hazır bulunduğu Gülşah ŞİMŞEK geçici görev nedeniyle hazır bulunmadı.
2- ) 2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAKİ 1.DÖNEM VE 2.DÖNEM ZÜMRE TUTANAKLARINDA ALINAN KARARLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Daha önceki yıl içinde alınan zümre öğretmenleri toplantı kararları okundu. Bu toplantıda alınan kararlara uyulduğunu belirtti. Çğretim yılı dahililnde zümre kararlarının uygulanışıyla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını ancak, üniversite sınavında daha önceki öğretim yılından itibaren felsefe grubunun Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji derslerinden de soru çıkmasının bu derslere olan ilgiyi göreceli olarak arttırdığını ifade etti. Bu yeni duruma göre öğrencilerimize sınav sistemindeki değişikliğin neler getireceğinin iyi anlatılması gerektiğini ifade etti.
3-) 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının Genel Değerlendirilmesi.
—Eğitim-Öğretim:
Psikoloji dersinin işlenişinde:Öncelikle öğrencinin kendisini tanımasını, sorumluluk üstlenmeyi öğrenmesini, kendi sorunları üzerinde çözüm sağlayıcı bilgiler verilmesi esas alındı. Konuları işlerken öğrencinin günlük yaşam ile ilgili bilgileri ile derste verilen bilgiler arasında bağlantı kurması sağlandı. Ders sonlarında konularla ilgili yaprak test uygulanması yer verildi.
Felsefe dersinin işlenişinde: Ders esnasında mümkün olduğunca tartışma ve yorumlama zemini oluşturulmasına dikkat edildi. Ders sonlarında konularla ilgili yaprak test uygulanması ve öğrencilerden gelen test soruları çözüldü. Konularla bağlantılı, konunun anlaşılmasına yardımcı akıcı va anlaşılr kaynak kitap önerilerek öğrencinin felsefeyi anlaması sağlandı.
Ders işleyişi sırasında konuları özelliklerine göre yazılı ve sözlü anlatım, soru-cevap, tartışma, münazara, grup çalışması, not tutturma ve beyin fırtınası yöntemleri uygulandı.
—Ders Başarı Durumları:
2008-2009 öğretim yılında felsefe ve psikoloji derslerinde öğrenciler başarılı görüldü, yeterince başarılı olamayan öğrenciler için konular kaynak kitaplardan okutularak eksikleri telafi edilme yoluna gidildi.
—Devamsızlık:
Zümre derslerinde öğrencilerde devamsızılık davranışıyle karşılaşılmadı.
—Kılık-Kıyafet:
Öğrencilerin kılık kıyafete şekil itibarıyla uyduğu ancak traş ve ölçülerde (gönleğin yakasını kravata rağmen fazla açık tutmak) farklılıklarda vardı.
—Disiplin:
Ders sırasında öğrencilerde devam eden bir kasıt görülmedi, bazı öğrenciler yaşlarının verdiği hareketliliği bazen derse de yansıtmış oldular.
—Veli Toplantıları:
Okul ve sınıf bazından yapılan veli toplantılarında velilerle görüşüldü, öğrenciler hakkında davranış ve bilgi teatisinde bulunuldu.
4- ) Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavlarında görev alacak öğretmenlerin seçimi.
Felsefe zümresinde iki öğretmen olgumuz için görev ve ders tercihi seçimine gerek olmadığını sanıyorum.
5- ) Ders Kesim Raporlarının doldurulması.
Ders kesim raporları konular tamamlandığında bugün (12.06.2009) itibari ile okul idaresine teslim edilecek.
6- ) Dilek ve Temenniler
2009-2010 Öğretim Yılında Öğrencilerin ders ve konularla öğrencilerin daha ilgili olması, felsefe ders konularının da ileri bir zamanda güncellenmesi. Ders Kitabı, müfredat konuları daha çok yabancı bir ezber gibidir. Konu ve isim ezberi yerine bol örnek ve öyküyle zenginlerştirilmiş kavramaya dayalı güncel özellikte olması, öğretmen anlatımına dayalı ders yerne öğrenciden gelen yoruma yer verilmesi gereği kanısındayım.
7- ) Kapanış.
Zümrede sene sonu iyi dileklerinde bulunularak toplantıya son verildi.
UYGUNDUR, 12.06.2009
Mehmet CENGİZ Fatih TÜRKMEN
Felsefe Grubu Zümre Öğr. (Okul Müdürü)
www.dersturkce.com
2024