İnsanların huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için neler gereklidir 2023-2024




İnsanların huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için neler gereklidir



Ekleyen: DersTurkce.COM | Okunma Sayısı: 7164

Her insan yaşadığı hayatın daha uzun sürmesini ve daha geç ölmeyi -bazen hiç ölmemeyi-hayal eder. 

1- Sigara ve alkolden uzak durmaya çalışın.
Uzmanlar sigarayı bırakmayı kesinlikle öneriyor. Sigarayı bırakmak da yetmiyor, sigara dumanının yoğun olduğu ortamlarda da günde 1 saatten fazla kalmamayı öneriyor.
Alkolden de uzak olmayı öneriliyor, en iyisi hiç içmemek iken; haftada 7 kadehi geçmesine izin vermemek öneriliyor.
2- Bol temiz hava alın.
Haftada en az bir kez temiz havası olan bir piknik alanına gitmeyi ve birkaç saat ortamda dolaşarak ciğerleri temzi hava ile bol bol doldurmak öneriliyor.
3- Kalorisi düşük yiyecekleri tercih edin.
Yağ oranı düşük, karbonhidrat ve protein oranı orantılı yiyecekleri tercih etmek öneriliyor. Günde en az birkaç adet meyve ve sebze, akşamları bir kase taze yoğurt, bol su, haftada birkaç kez balık yemekleri, her gün bir bardak süt, sağlıklı ve kuvvetli bir kahvaltı ve aburcuburdan uzak durmak sağlığımız için gerekli…
4- Bol su için.
Günde en az 2 litre su öneriliyor. Cildin nemli kalması ve kandaki suyun dengesi için su çok öenmli. Vücudumuzun ~ e i su olduğu için temiz ve minarel oranı dengeli su vücudumuz için çok önemli.
Ayrıca haftada bir şişe katiteli maden suyu (içerdiği minarel ile) vücudumuz için oldukça faydalı. Ancak maden suyu ne aç nede tok karnına içilmelidir. Yemek yedikten ~80 dakika sonra tüketilmelidir.
5- Güneşe dikkat edin.
Vücudu güneşin zararlı ışınlarından korumak şart. Ama güneş ışınlaı-rıyla gelen D vitaminlerini de es geçmemeliyiz. Bunun için azı karar çoğu zarar diyoruz. Güneşlenirken güneş kremini ihmal etmemeli ve oranında güneşlenmeliyiz. Cilt kanseri sebeplerinin en başında güneşin geldiğini unutmayınız.
6- Düzenli spor yapın.
Vücudun spora en hazır olduğu vakit akşamdır. Ancak her zaman spor yapılabilir. Bacak, karın, kol, göğüs ve bel kaslarını çalıştıracak aktiviteler oldukça önemli. Hayatınız boyunca yapacaksanız günde 10 dakikalık hafif tempo koşu ve 10 dakikalık (mekik, yan mekik, ayak gerdirme) hareketleri yeterli olur.
7- Dik durun ve yürüyüşünüzü hızlı yapın.
Dik durmak ve vücudu ve sırt kaslarını dik durmaya alıştırmak yaşlanma etkilerinden olan kamburlaşma için temkini yöntem. Hızlı yürümek de nefes kontrolü ve kasların aktif kalması için önemli.
8- Dişlerinize iyi bakın.
Dişlerinizi sağlıklı olması yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya ve dişlerin etkisiyle genç görünmeye etkili. Psikolojik olarak da dişlerinizin sağlıklı olması hayatınız boyunca sizi sağlıklı ve sosyal olarak etkiler.
Ayrıca diğer organların sağlığı için de dişlerin sağlıklı olması önemli.
9- Temiz kalın.
Vücudunuzun temiz kalmasına özen gösterin. Haftada en az 2 kez yada 3 günde bir kez banyo yapın. Sabun, lif ve şampuan gibi temizlik araçlarını kullanın ve vücudunuzun her tarafını iyice ovun.
Tuvalet temizliğine özen gösterin ve ellerinizi sık sık sabunla yıkayın. El sıkışırken bulaşan mikroplar yüzünden grip hastalığının yayıldığını unutmayın. Yani el sıkışmak öpüşmekten daha tehlikeli.
10- Beyninizi ve zekanızı aktif tutun.
Bulmacalar, zeka oyunları, zeka soruları ve hafıza teknikleri beyninizi aktif tutar. Ama yorulduğunuzda beyninizi zorlamayın. Günde okuayacğınız 20 sayfalık bir kitap, yemeklerinizde kullanacağınız baharatlar ve partnerinizle geliştireceğiniz cinsel ilişki beyninizin aktif kalmasına yardımcı olur. Her gün her alanda yeni tadlar almaya çalışın.
11- Sosyal ilişkiler kurun.
Arkadaşlarınızla, çevrenizdeki insanlarla, komşularınızla iyi geçinin ve onlarla iyi ilişkiler kurun. Böylece mutlu olur ve mutlu kalırsınız. Zor anlarınızda da yanınızda olmak isteyecek, size yardım edecek dostlar kazanırsınız.

Ayrıca Çocuklarınız için;
0-1 yaş grubu çocuklarınız için oyuncaklar önemli. Zeka aktif kalır ve her zaman boş vakitleri de dahil uğraşısı olur. Bu onun yaşamı boyunca tesirli alışkanlığı haline gelir. Çalışkan ve başarılı insan olması için bunlara dikkat edin. İyi beslenmesine dikkat edin.
1-3 yaş grubu için; diksiyonun ve sosyalitenin gelişmesi önemli. Onunla konuşun, konuşmasını sağlayın, arkadaşlar edinmesine yardımcı olun, ve yeni kelimeler öğrenmesini sağlayın. Onula geçireceğiniz güzel vakitler de onun yaşamı için ileride etkili olacak püf noktalardır. Tv varsa kapatın. İyi beslenmesine dikkat edin.
3-6 yaş grubu için; Onunla aktif hareketler yapın ama abartmayın. Sporu sevmesini sağlayın ve dengeli beslenmesine dikkat edin. Anne ve babasıyla geçireceği vakitlerdeki mutluluğu onun yaşamı için çok önemli. 4 yaşlarındayken okuma yazma öğrenmesi için çaba sarf edin. Saymayı ve harfleri öğrenmesini sağlayın. Anasınıfına gönderin. Ve 5,5 yaşında okula başlamasını sağlayın.
6-12 yaş grubu için hızlı gelişime başlama çağıdır. Bu yüzden onun iyi beslenmesine ve spor yapmasına özen gösterin. Yaz aylarında spora gönderin, ailecek tatil yapın ve gerekirse kamplar kurarak doğal yaşamda aktif ve cesur olmasını sağlayın. Her gün bir bardak süt, bir kase yoğurt, meyve, sebze ve iyi bir kahvaltı onun için çok önemli.
12-16 yaş; olgun bir genç olma yolunda vücudu hızla değişecek ve gelişecektir. Bu değişimde yağ yerine kas, tembellik yerine aktiflik, iyi bir sosyal hayat ve arkadaşlıklar onun sağlıklı gelişimi için önemli. Spora hep bağlı kalması bu döneme bağlı. Kazandıracağınız her alışkanlık hayatı boyunca onu etkileyecektir.
16-20 yaş; Sporda aktif kalmasına ve zakasını kullanmasına en çok ihtiyaç duyduğu dönem budur. Sizin onun üzerindeki titrediğiniz dönemler de bu yaş aralığında biter. Olgun bir insanın sağlıklı hayat sürdürmesi için gerekli bilgileri açıklayın ve ona gereken herşeyi yaptığınız için gönül rahatlılığıyla kendi sağlığınıza özel bir önem göstermeye başlayın.
______
10-20 yaş aralığı: Spor ve dengeli beslenme çok önemli.
- Günde en az 1 bardak süt
- Günde birkaç adet meyve ve sebze (en az)
- Sağlam bir kahvaltı
- Dengeli ve düzenli spor
- Sigara, alkol vb. uzak bir yaşam 
- Aktif bir zeka
- Düzenli bir sosyal hayat
- Diş fırçalama alışkanlığı kazanmak
- Zararlı madde ihtiva etmeyenler dışında her şeyi oranınca yemek
- Temiz ve düzenli olmak,
Hayatınız için ve sağlığınız için çok önemli.
20-35 yaş aralığı için: stresten uzak kalmak çok önemli.
- Zekanızı aktif tutarak yaşlanma belirtilerini azaltın.
- Sosyal hayatınıza özen gösterin.
- Minarelli yiyecekleri bolca tüketin.
- Vücudunuzun su oranına dikkat edin.
- 35 yaşından itibaren (bayanlar için) çocuk doğurmayın.
- Aktif kalmaya çalışın. Düzenli spor yapmaya gayret edin.
35-50 yaş aralığı: Yaşlılık dönemine geçiş.
- Kalbinizin ileride doğru ve normal çalışması için kaloriye ve yağlı besinlere dikkat edin.
- Midenizi zorlamamak, yormamak ve yıpratmamak için yiyecekleri iyice çiğneyerek öğütün.
- Bol su için ve hareketli kalın.
- Sigaradan ve dumanından kesinlikle uzak durun.
- Alkol kullanmamaya özen gösterin.
- Bağırsaklarınız için haftada birkaç kez 250 gram kayısı tüketin.
- Sulu gıdalar tüketmeye özen gösterin.
- Yemeklerinizdeki meyve ve sebze oranını olabildiğince artırın.
- Zekanızı aktif tutun.
50-60 yaş aralığı:
- Kırmızı et ve hayvansal yağlardan uzak durun. Aynı zamanda bitkisel çekirdek yağlarından da kaçının.
- Beyaz et tüketin.
- Akşam yemeklerinde sebze yemeğinden başka kalorisi yüsek bir yemek varsa bir kadeh kırmızı şarap ile birlikte tüketin.
- Kısa yürüyüşlere çıkın.
- Sebze oranı yüksek öğle yemeğinden birkaç saat sonra bolca meyve tüketin.
- Akşam yemekleriniz akşam 19′u geçmemeli.
- Su tükeymeye gayret etmeli ve mümkünse yaz aylarında tatil yapmalısınız.
- Baharatlara ve yeni tadlara bakmalı, onları tadmalısınız.
- Yemeklerden sonra kahve yerine açık çay, meyve çayı veya meyve suyu tüketin.
- Sigara dumanından ve dumanlı ortamlardan uzak durun.
60 + yaş aralığı:
- Hayvansal yağlara ve kırmızı ete karşı duyarlı olun ve hiç tüketmeyin.
- Zekanızı aktif tutun ve bundan önceki yaş aralıklarında olduğu gibi herşeye dikkat edin.
- Kahve kesinlikle tüketmeyin. Sigara ve alkolden de uzak durun.
- Akşam yemekleriniz 18 den sonra ise yememeye gayret edin.
- Yemeklerinizde meyve sebze ağırlıklı sulu gıdalar kullanın.
- Tatlıdan ve şekerden uzak durun. Tatlandırıcı kullanın.
- Meyve sularını tüketin.
- Gazlı ve asitli içeceklerden kesinlikle uzak durun.
- Günde bir bardak yağsız süt tüktin.
- Kalbinize ve midenize özen gösterin.
- Karaciğeriniz için neler yapabileceğinizi doktorunuzdan öğrenin.
- Temiz hava alın ve sosyal olun.
- Yemeklerden sonra bir adet asprin tüketin.
- Limon suyu özellikle tüketin. Ama tadlandırın ve günde birkaç bardağı geçmesin.
- Yeterince dinlenin, kendinizi zorlamayın.
- Stresden, gerilimden, korkudan uzak durun. Ani heyecanlar da size zarar verebilir. Bu yüzden yanınızda asprin bulundurun.
- İnsanları sevin ve onlara iyi davranın. Mutlu yaşamaya gayret edin.

Kaynak: Her insan yaşadığı hayatın daha uzun sürmesini ve daha geç ölmeyi -bazen hiç ölmemeyi- hayal eder. Ömrü uzatmak yetmiyor, uzun ömrü de sağlıklı yaşamak gerekiyor. Bunun da aslında birkaç basit yöntemi var…

1- Sigara ve alkolden uzak durmaya çalışın.
Uzmanlar sigarayı bırakmayı kesinlikle öneriyor. Sigarayı bırakmak da yetmiyor, sigara dumanının yoğun olduğu ortamlarda da günde 1 saatten fazla kalmamayı öneriyor.
Alkolden de uzak olmayı öneriliyor, en iyisi hiç içmemek iken; haftada 7 kadehi geçmesine izin vermemek öneriliyor.
2- Bol temiz hava alın.
Haftada en az bir kez temiz havası olan bir piknik alanına gitmeyi ve birkaç saat ortamda dolaşarak ciğerleri temzi hava ile bol bol doldurmak öneriliyor.
3- Kalorisi düşük yiyecekleri tercih edin.
Yağ oranı düşük, karbonhidrat ve protein oranı orantılı yiyecekleri tercih etmek öneriliyor. Günde en az birkaç adet meyve ve sebze, akşamları bir kase taze yoğurt, bol su, haftada birkaç kez balık yemekleri, her gün bir bardak süt, sağlıklı ve kuvvetli bir kahvaltı ve aburcuburdan uzak durmak sağlığımız için gerekli…
4- Bol su için.
Günde en az 2 litre su öneriliyor. Cildin nemli kalması ve kandaki suyun dengesi için su çok öenmli. Vücudumuzun ~ e i su olduğu için temiz ve minarel oranı dengeli su vücudumuz için çok önemli.
Ayrıca haftada bir şişe katiteli maden suyu (içerdiği minarel ile) vücudumuz için oldukça faydalı. Ancak maden suyu ne aç nede tok karnına içilmelidir. Yemek yedikten ~80 dakika sonra tüketilmelidir.
5- Güneşe dikkat edin.
Vücudu güneşin zararlı ışınlarından korumak şart. Ama güneş ışınlaı-rıyla gelen D vitaminlerini de es geçmemeliyiz. Bunun için azı karar çoğu zarar diyoruz. Güneşlenirken güneş kremini ihmal etmemeli ve oranında güneşlenmeliyiz. Cilt kanseri sebeplerinin en başında güneşin geldiğini unutmayınız.
6- Düzenli spor yapın.
Vücudun spora en hazır olduğu vakit akşamdır. Ancak her zaman spor yapılabilir. Bacak, karın, kol, göğüs ve bel kaslarını çalıştıracak aktiviteler oldukça önemli. Hayatınız boyunca yapacaksanız günde 10 dakikalık hafif tempo koşu ve 10 dakikalık (mekik, yan mekik, ayak gerdirme) hareketleri yeterli olur.
7- Dik durun ve yürüyüşünüzü hızlı yapın.
Dik durmak ve vücudu ve sırt kaslarını dik durmaya alıştırmak yaşlanma etkilerinden olan kamburlaşma için temkini yöntem. Hızlı yürümek de nefes kontrolü ve kasların aktif kalması için önemli.
8- Dişlerinize iyi bakın.
Dişlerinizi sağlıklı olması yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya ve dişlerin etkisiyle genç görünmeye etkili. Psikolojik olarak da dişlerinizin sağlıklı olması hayatınız boyunca sizi sağlıklı ve sosyal olarak etkiler.
Ayrıca diğer organların sağlığı için de dişlerin sağlıklı olması önemli.
9- Temiz kalın.
Vücudunuzun temiz kalmasına özen gösterin. Haftada en az 2 kez yada 3 günde bir kez banyo yapın. Sabun, lif ve şampuan gibi temizlik araçlarını kullanın ve vücudunuzun her tarafını iyice ovun.
Tuvalet temizliğine özen gösterin ve ellerinizi sık sık sabunla yıkayın. El sıkışırken bulaşan mikroplar yüzünden grip hastalığının yayıldığını unutmayın. Yani el sıkışmak öpüşmekten daha tehlikeli.
10- Beyninizi ve zekanızı aktif tutun.
Bulmacalar, zeka oyunları, zeka soruları ve hafıza teknikleri beyninizi aktif tutar. Ama yorulduğunuzda beyninizi zorlamayın. Günde okuayacğınız 20 sayfalık bir kitap, yemeklerinizde kullanacağınız baharatlar ve partnerinizle geliştireceğiniz cinsel ilişki beyninizin aktif kalmasına yardımcı olur. Her gün her alanda yeni tadlar almaya çalışın.
11- Sosyal ilişkiler kurun.
Arkadaşlarınızla, çevrenizdeki insanlarla, komşularınızla iyi geçinin ve onlarla iyi ilişkiler kurun. Böylece mutlu olur ve mutlu kalırsınız. Zor anlarınızda da yanınızda olmak isteyecek, size yardım edecek dostlar kazanırsınız.

Ayrıca Çocuklarınız için;
0-1 yaş grubu çocuklarınız için oyuncaklar önemli. Zeka aktif kalır ve her zaman boş vakitleri de dahil uğraşısı olur. Bu onun yaşamı boyunca tesirli alışkanlığı haline gelir. Çalışkan ve başarılı insan olması için bunlara dikkat edin. İyi beslenmesine dikkat edin.
1-3 yaş grubu için; diksiyonun ve sosyalitenin gelişmesi önemli. Onunla konuşun, konuşmasını sağlayın, arkadaşlar edinmesine yardımcı olun, ve yeni kelimeler öğrenmesini sağlayın. Onula geçireceğiniz güzel vakitler de onun yaşamı için ileride etkili olacak püf noktalardır. Tv varsa kapatın. İyi beslenmesine dikkat edin.
3-6 yaş grubu için; Onunla aktif hareketler yapın ama abartmayın. Sporu sevmesini sağlayın ve dengeli beslenmesine dikkat edin. Anne ve babasıyla geçireceği vakitlerdeki mutluluğu onun yaşamı için çok önemli. 4 yaşlarındayken okuma yazma öğrenmesi için çaba sarf edin. Saymayı ve harfleri öğrenmesini sağlayın. Anasınıfına gönderin. Ve 5,5 yaşında okula başlamasını sağlayın.
6-12 yaş grubu için hızlı gelişime başlama çağıdır. Bu yüzden onun iyi beslenmesine ve spor yapmasına özen gösterin. Yaz aylarında spora gönderin, ailecek tatil yapın ve gerekirse kamplar kurarak doğal yaşamda aktif ve cesur olmasını sağlayın. Her gün bir bardak süt, bir kase yoğurt, meyve, sebze ve iyi bir kahvaltı onun için çok önemli.
12-16 yaş; olgun bir genç olma yolunda vücudu hızla değişecek ve gelişecektir. Bu değişimde yağ yerine kas, tembellik yerine aktiflik, iyi bir sosyal hayat ve arkadaşlıklar onun sağlıklı gelişimi için önemli. Spora hep bağlı kalması bu döneme bağlı. Kazandıracağınız her alışkanlık hayatı boyunca onu etkileyecektir.
16-20 yaş; Sporda aktif kalmasına ve zakasını kullanmasına en çok ihtiyaç duyduğu dönem budur. Sizin onun üzerindeki titrediğiniz dönemler de bu yaş aralığında biter. Olgun bir insanın sağlıklı hayat sürdürmesi için gerekli bilgileri açıklayın ve ona gereken herşeyi yaptığınız için gönül rahatlılığıyla kendi sağlığınıza özel bir önem göstermeye başlayın.
______
10-20 yaş aralığı: Spor ve dengeli beslenme çok önemli.
- Günde en az 1 bardak süt
- Günde birkaç adet meyve ve sebze (en az)
- Sağlam bir kahvaltı
- Dengeli ve düzenli spor
- Sigara, alkol vb. uzak bir yaşam
- Aktif bir zeka
- Düzenli bir sosyal hayat
- Diş fırçalama alışkanlığı kazanmak
- Zararlı madde ihtiva etmeyenler dışında her şeyi oranınca yemek
- Temiz ve düzenli olmak,
Hayatınız için ve sağlığınız için çok önemli.
20-35 yaş aralığı için: stresten uzak kalmak çok önemli.
- Zekanızı aktif tutarak yaşlanma belirtilerini azaltın.
- Sosyal hayatınıza özen gösterin.
- Minarelli yiyecekleri bolca tüketin.
- Vücudunuzun su oranına dikkat edin.
- 35 yaşından itibaren (bayanlar için) çocuk doğurmayın.
- Aktif kalmaya çalışın. Düzenli spor yapmaya gayret edin.
35-50 yaş aralığı: Yaşlılık dönemine geçiş.
- Kalbinizin ileride doğru ve normal çalışması için kaloriye ve yağlı besinlere dikkat edin.
- Midenizi zorlamamak, yormamak ve yıpratmamak için yiyecekleri iyice çiğneyerek öğütün.
- Bol su için ve hareketli kalın.
- Sigaradan ve dumanından kesinlikle uzak durun.
- Alkol kullanmamaya özen gösterin.
- Bağırsaklarınız için haftada birkaç kez 250 gram kayısı tüketin.
- Sulu gıdalar tüketmeye özen gösterin.
- Yemeklerinizdeki meyve ve sebze oranını olabildiğince artırın.
- Zekanızı aktif tutun.
50-60 yaş aralığı:
- Kırmızı et ve hayvansal yağlardan uzak durun. Aynı zamanda bitkisel çekirdek yağlarından da kaçının.
- Beyaz et tüketin.
- Akşam yemeklerinde sebze yemeğinden başka kalorisi yüsek bir yemek varsa bir kadeh kırmızı şarap ile birlikte tüketin.
- Kısa yürüyüşlere çıkın.
- Sebze oranı yüksek öğle yemeğinden birkaç saat sonra bolca meyve tüketin.
- Akşam yemekleriniz akşam 19′u geçmemeli.
- Su tükeymeye gayret etmeli ve mümkünse yaz aylarında tatil yapmalısınız.
- Baharatlara ve yeni tadlara bakmalı, onları tadmalısınız.
- Yemeklerden sonra kahve yerine açık çay, meyve çayı veya meyve suyu tüketin.
- Sigara dumanından ve dumanlı ortamlardan uzak durun.
60 + yaş aralığı:
- Hayvansal yağlara ve kırmızı ete karşı duyarlı olun ve hiç tüketmeyin.
- Zekanızı aktif tutun ve bundan önceki yaş aralıklarında olduğu gibi herşeye dikkat edin.
- Kahve kesinlikle tüketmeyin. Sigara ve alkolden de uzak durun.
- Akşam yemekleriniz 18 den sonra ise yememeye gayret edin.
- Yemeklerinizde meyve sebze ağırlıklı sulu gıdalar kullanın.
- Tatlıdan ve şekerden uzak durun. Tatlandırıcı kullanın.
- Meyve sularını tüketin.
- Gazlı ve asitli içeceklerden kesinlikle uzak durun.
- Günde bir bardak yağsız süt tüktin.
- Kalbinize ve midenize özen gösterin.
- Karaciğeriniz için neler yapabileceğinizi doktorunuzdan öğrenin.
- Temiz hava alın ve sosyal olun.
- Yemeklerden sonra bir adet asprin tüketin.
- Limon suyu özellikle tüketin. Ama tadlandırın ve günde birkaç bardağı geçmesin.
- Yeterince dinlenin, kendinizi zorlamayın.
- Stresden, gerilimden, korkudan uzak durun. Ani heyecanlar da size zarar verebilir. Bu yüzden yanınızda asprin bulundurun.
- İnsanları sevin ve onlara iyi davranın. Mutlu yaşamaya gayret edin.

 

ALINTIDIR...

 




 Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
casibomJojobetjojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomCasibomMarsbahisMeritking Giriş
Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.