Kütüphane ile ilgili şiir, hikaye ve yazılar 2023-2024




Kütüphane ile ilgili şiir, hikaye ve yazılar



Ekleyen: Ziyaretçi | Okunma Sayısı: 12669

KÜTÜPHANE İLE İLGİLİ ŞİİR

 

Kütüphanem

Aradığım her kitap, 
Kütüphanemde vardır. 
Okuma sevmeyenin, 
Ufku karanlık ve dardır. 

Kitaplar can dostumdur, 
Onu sevmek şahane. 
Vaktim yoktur diyerek, 
Okumamak bahane. 

Dünyalara değişmem, 
Bir küçük kitaplığı. 
Okumak doyuruyor, 
Ruhumdaki açlığı. 

Güzelim boş vakitler, 
Geçmesin kahvelerde. 
Kütüphaneler açık, 
Sizi bekler her yerde. 

Nazile DEMİR

Kütüphane

Kitap bizim can dostumuz,
Kitaplar bilgi kaynağı.
Omuz omuzaverelim kitaplara,
Zarar vermeyelim.

Napalım ne edelim,
Kitapları koruyalım.
haydi…
Zeynep Sude KALKUZ

 

Benim Kütüphanem!

Ben bir kütüphaneyim,
Bilgiler veririm.
İnsanlar kitapları okuyunca,
Gülerim sevinirim.

Ben bir kütüphaneyim,
Kitapları severim.
Hele kitap okuyunca,
Eğlenirim,öğrenirim
Berk Tuna

Kütüphanem

Benim bir kütüphanem var,
İçi bilgilerle dolu.
İçeri girdin mi sen;
Görürsün bir bilgi deposu.

Aç bir kitabı,
Öğren birçok bilgi.
Can yoldaşım kitaplar,
Sürekli okunmalı.
Esra Balğay

Kütüphane Haftası

Kütüphaneye bir bak!
Tüm bilgiler onda,
Al bitane kitap
Zevkle oku onu.

Kitabı okuyunca,
Kimse duramaz karşında.
En sevdiğim yer
Güzel kütüphane…
Emre Altıncı

Kütüphane İle İlgili Hikaye

Gizemli Kütüphane

Bir gün ben didem ve meltem okulun yanında olan kütüphaneye tiyatro çalışması için gitmiştik.Ben hep kütüphanenin zemin katını merak etmiştim didem orda insan resimleri,kağtlar felen olduğunu söylüyordu ben de gidip baksakmı die düşündüm ve didemlere sordum:
-olur dediler.
Sonra zemin kata indik.sonra karşımıza 3tane kapı çoıktı bizde en yakınımızda olan kapıyı açtık ama meltem we ben arkada durduk didem açtı kapıyı 
içeri girdik karşımıza 1 tane daha kapı çıktı didem onu da açtı sonra 1 tane demir kapı çıktı didem we ben o kapıyı açmaya çalıştık olmadı.bir ses duyduk we hemen koştuk 3. kata çıktık.ertesi gün didemle zemin kata indik kapıyı yine açmayı denedik tam oldu dedik ama kilit dön medi yine aynı sesi duyduk we kaçtık didem le dışarı çıktık orda kapının önünde durduk didem beni kaldırdı we ben içeri baktım içeride eski koltuklar ters çewrilmiş yaerlerde gazeteler resimler yığılı kağıtlar wardı bir ses geldi kulağımıza bi bakık ki meltem miş çok rahatlamıştık.ordaki kapıyı açamadık.tel tokalar kapıda sıkışıp kaldı sonra bizi çağırdılar ve bizde gittik..........

 

Kütüphane ile ilgili yazılar

Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitap-lıklar oluştu. Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana geldi. Herkesin yararlanması okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binaya kütüphane denir.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta-nın Kütüphane Haftası olarak değerlendirilmesini kararlaştırmıştır. Hafta süresince kütüphanenin önemi anlatılır. Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir.
Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.
Yurdumuzun belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır : İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara’da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphane-leridir. Bunlardan Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde kuruldu. Açılış tarihinde içinde iki kitap bulunan bu kütüphanemizde bugün 620 bin kitap vardır. Kütüphanelerimizdeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon kadardır.

Kütüphanelerde, kitapların korunması, kitapların sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi için uzman memurlar bulunur. Bu memurlara kütüphaneci denir. Kütüphanecilik özel bir eğitimi ve öğretimi gerektiren bir meslektir. Bu amaçla üniversitelerimizde kütüphanecilik bölümleri açıl-mıştır. Bu bölümlerde öğrenimlerini tamamlayanlar kütüphanelerde görev yaparlar.

Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder. Kitaplar sevgili dostlarımızdır. Kitaplıklar, kütüphaneler kitapların bir arada bulunduğu yerlerdir.

Bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerden yararlanalım. Kütüphanelerin zenginleşmesi için kitap armağan edelim. Kitapların korunduğu, yerleştirildiği kitaplığı, kütüphaneyi temiz tutalım. Okuma salonlarında kimseyi rahatsız etmeyelim.

 

 




 Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.