Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkçe Öğretmeni Kübra Alagöz gözetiminde gerçekleştirilen münazarada “Toplumların ilerlemesinde sanat mı yoksa bilim mi daha etkilidir?” konularını tartıştı.
Öğrencilerin; savunma, fikir üretme ve çözüm bulma yeteneklerinin gelişmesine destek vermek, topluluk önünde kendilerini ifade edebilmelerini, herhangi bir konuda farklı görüşleri mantık yürütme, tezler, istatistikî bilgilerle savunabilmelerini sağlamak amacıyla okulun 6/D sınıfında gerçekleşen münazarada, sınıf oylamasıyla beş öğrencinin yer aldığı jüri ve kura yoluyla gruplarını savunacak başkanlar eşliğinde münazara yapıldı. Renkli örneklerin verildiği münazarada bilim grubu ve sanat grubu öğrencileri seçtikleri fikri etkili etkili bir biçimde savundular. Öğrenciler ortaya atılan iddiaları mantıksal ve bilimsel verilerle çürütmeye çalıştılar. Sanat grubundan Beyzanur Günay Atatürk’ün “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü söyleyerek sanatın toplumlara ne kadar faydalı olduğunu savundu. Bilim grubundan Elif Günsu Demir ise “Bilim denilince akla ilk gelenler yenilik ve bu yeniliklerin hayatımızda nasıl kapladığıdır. Her türlü araç ve olaylar bilimle açıklanabilir. Tabii ki bilimi anlamak ve hayatımızdaki yerini kavramak için eğitimli olmak gerekmiyor. Sadece kendimize zaman zaman sorular sorarak bilimin hayatımızın her anında olduğunu kavrayabiliriz.” dedi. Her iki grubun da konusunda çok iyi olduğu, münazara sonucunda öğrenciler bilimin sanattan daha etkili olduğu ve toplumların ilerlemesinde bilim gücünün etkisinin daha fazla olduğunu ortaya koymuş oldu.
Türkçe Öğretmeni Kübra Alagöz, 6/D sınıfı öğrencilerine konuşmalarında tanık göstererek, örnekler vererek, sayısal verilerden yaralanarak, uygun düşünce yolları geliştirerek ve nezaket kurallarına uyarak güzel bir münazara örneği sergiledikleri için teşekkür etti.
ALINTI...
www.dersturkce.com
2024